Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Országos Hírek
Közlemény

Mint ismeretes, a Magyar Polgári Párt politikáját meghatározó, alapvető értékek a szabadság, a nemzet, a család, az erdélyiség, az autonómia és a keresztény gondoskodó szolidaritás.

Ezen fontos értékek közül, az erdélyiség számunkra egyszerre hagyományok szintézise és az együttélés mintaadó kerete. Hagyomány, amelyet Románia egyáltalán nem hasznosított, és együttélési minta, amelynek számos elemét újra kell élesztenünk, és amelyet Románia közigazgatási átszervezésében érvényesítenünk kell.

Bővebben...
 
Miért nem lehet Binder Levente tanácsos?

A Polgári Élet szerkesztősége levélben fordult Borboly Csabához, a Hargita megyei önkormányzat elnökéhez, hogy miért nem tűzi napirendre a megyei önkormányzat Binder Levente MPP-s képviselő beiktatását. Binder Levente a visszalépő Vajna Imre helyét foglalná el, ha engedné a többség – egy fél éve tologatják a tárgykör napirendre tűzését. Korábban az RMDSZ-többségű Hargita megyei tanács Csillag Péter megyei tanácsos mandátumát sem akarta igazolni, de egyéves pereskedés után a marosvásárhelyi ítélőtábla Csillag Péter javára döntött. A megyei tanácsnak nem kevés pénzt kellett kifizetnie a perköltségek rendezéséhez.

Bővebben...
 
WikiLeaks: Verestóy Attila a „helyi kiskirályok” között

Krónika
Románia legerősebb oligarcháiról és helyi kiskirályairól szól az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének egy 2007-es bizalmas távirata a Hotnews szerint. A WikiLeaks által kiszivárogtatott táviratban többek között Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Verestóy Attila neve szerepel. A bizalmas minősítésű távirat egy jelentést ismertet, amelynek címe: Pénz és politika. Valójában kié Románia? Az elemzés rangsorolja az öt legfontosabbnak tartott romániai oligarchát: Dinu Patriciu, Dan Voiculescu, Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Niculae és Gigi Becali. Helyi kiskirályokként mutatja be a dokumentum Verestóy Attilát, Viorel és Ioan Miculát, valamint Iulian Dascălut.

Bővebben...
 
Felhívás

Emlékezve az igazságtalan, a magyar nemzetet szétdaraboló és tagjait idegen államok fennhatósága alá kényszerítő, 1920. június 4.-én aláírt trianoni békediktátumra, a Magyar Polgári Párt  elnöksége felkéri az erdélyi magyar közélet minden szereplőjét, hogy méltóképpen emlékezzék meg a XX. század legnagyobb magyar tragédiájáról, amely mérhetetlen szenvedést és küzdelmet rótt a magyar nemzet minden egyes tagjára.

Bővebben...
 
Tiltakozik az MPP a költségvetést illetően

Sajtótájékoztatót tartott Thamó Csaba MPP-s Hargita megyei tanácsos kedden, március 2-án, ahol vitatta a február 25-ei rendkívüli tanácsülésen megszavazott költségvetést.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner