Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Országos Hírek
Közlemény

Ma, 2011 július 22-én sajtótájékoztatót tartott Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke Tusnádon. Emlékeztetett arra, hogy - amint azt a Magyar Polgári Párt korábban már többször elmondta - az erdélyi magyar közélet demokratizálódásának folyamatában az önkormányzati választásokra versenyhelyzetet, míg a parlamenti választásokra együttműködést kell teremteni. Ennek érdekében – mivel az RMDSZ csak külső kényszer hatására hajlandó elfogadni az együttműködést – az önkormányzati választásokra fel kell állítani az erdélyi magyar jobboldal alternatíváját.

Bővebben...
 
Nyílt levél Hargita és Kovászna megye tanácselnökeinek és a megyei képviselõtestületek RMDSZ-es tagjainak

Tisztelt elnök urak és képviselõtársak!

A PDL, illetve Traian Bãsescu államelnök elképzelése az ország területi-közigazgatási átszervezésérõl nehéz helyzetbe hozta a romániai magyarságot, beleértve Székelyföld lakóit is. Megvalósulása gyakorlatilag a  jelenleg létezõ székely-magyar tömb beolvasztásával járna, ami mindannyiunk számára elfogadhatatlan.

Bővebben...
 
Szász: az új magyar Alkotmány a nemzet felemelkedésének mérföldköve lehet
Magyarország új alkotmányát üdvözölte és annak a határon túli magyarokat érintő két passzusát kommentálta sajtótájékoztatón Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke.

„Ez egy demokratikus államban született alaptörvény, nem a kommunizmusból megörökölt, összefércelt, nem tudni hányszor módosított, de mégiscsak az 1949-es évszámot, mint billogot magán hordozó alaptörvény. Ezt az Alkotmányt a magyarság alkotta és a történelmi gyökerekre vagy éppen a magyar nemzetnek a kereszténységre való visszautalása egy olyan vállalható nemzeti hitvallás, amelyre mi, határon túli magyarok is büszkék lehetünk. Személy szerint úgy ítélem meg, hogy ez a törvény Magyarország és a magyar nemzet felemelkedésének mérföldköve lehet, de rajtunk is múlik, hogy az elkövetkező időszakban mindazt a lehetőséget, amelyet az új alaptörvény megfogalmaz hogyan tudjuk feltölteni tartalommal" - fogalmazott Szász Jenő.

Bővebben...
 
Kisebbségi törvény helyett autonómiát!

Hat év telt el azóta, hogy az RMDSZ beterjesztette a kisebbségek jogállására vonatkozó törvénytervezetét a parlamentbe. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, a Székely Nemzeti Tanács, a Magyar Polgári Szövetség, a Magyar Ifjúsági Tanács és az Erdélyi Magyar Ifjak közös nyilatkozatában már akkor jeleztük, hogy a tervezetnek számos alapvető, súlyos hibája és hiányossága van. Tételesen:

Bővebben...
 
Nemzeti kerekasztal Székelyföldért
Nemzeti, közjogi kerekasztal összehívását szorgalmazza a Magyar Polgári Párt (MPP) három székelyföldi elnöke, Románia közigazgatási átszervezésének szándéka lehetővé teszi annak a nemzeti minimumnak a kialakítását, amely jó alap lehet a majdani összefogásra – jelentette be Kulcsár-Terza József háromszéki elnök.
Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner