Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Országos Hírek
Az MPP jelöltjeit fenyegeti az RMDSZ

 

Több településen is megfenyegették az MPP jelöltjeit az RMDSZ részéről – tájékoztatta a sajtó képviselőit szerda délután a párt országos alelnöke Kiss István. Marosszentannán különböző ígéretekkel az RMDSZ jelöltlistájára csábították át a jelöltet.
Vajadaszentiványon az RMDSZ-es polgármester hivatalába hívatta az egyik tanár-tanácsosjelöltet, ahol előbb kérdőre vonta, majd megfenyegette, mondván, ha továbbra is ő marad a polgármester, akkor semmi jóra ne számítson a továbbiakban. A fenyegetés ez esetben nem járt eredménnyel, hisz a jelölt megingathatatlan maradt elhatározásában.A legsúlyosabb eset Marosbogáton történt, ahol engedve a Maros megyei tanács RMDSZ-es vezérkara nyomásának, az önkormányzati jelöltlista összes tagjai visszaléptek. Lokodi Edit megyei tanácselnök, illetve helyettese, Szabó Árpád a településen folyó beruházások – öregek háza, illetve útjavítás – finanszírozásának felfüggesztését helyezték kilátásba, ha kitartanak indulási szándékuk mellett. A jelöltek úgy döntöttek, visszavonulnak, mintsem településük lakossága lássa kárát az ügynek.
Központ.ro

 

 
Közlemény
   A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői megdöbbenéssel vették tudomásul, hogy a 2012. április 26.-ra kezdeményezett rendkívüli tanácsülésről - amelyet Nyirő József székely apostol újratemetése kapcsán kezdeményeztek - az RMDSZ frakció testületileg távolmaradt, Bunta Levente polgármester pedig zsebre vágta a tanácsterem kulcsát, meggátolva ezáltal a megjelent tanácsosok, jegyző, illetve a hivatal munkatársainak bejutását a terembe.
   Bunta Levente egykori KISZ-titkár nem hazudtolja meg önmagát és zsenge ifjúmunkás korában kialakított értékrendjét. A sajtónyilatkozataival ellentétben, már a Magyar Országgyűlés Hivatalának képviselőivel folytatott zárt ajtós megbeszélésen kinyilvánította abbéli meggyőződését, miszerint Nyirő József “antiszemita” és “nyilas” volt, illetve azt is, hogy akkor lesz Nyirő újratemetés Székelyudvarhelyen, ha pünkösdkor - természetesen véletlenül - nem szedeti fel a Márton Áron tér kockaköveit.
   Tanulságos párhuzam, hogy a hírhedt Rajk László - kommunista belügyminiszter, az Államvédelmi Hatóság megalapítója, a koncepciós perek kezdeményezője –, aki vérszomjasan üldözte Nyirő Józsefet, udvarhelyi születésű!
   Bunta Levente polgármester az élő bizonyítéka annak, hogy Rajk László szellemi utódai ma is itt élnek közöttünk. Ő viszont nem csizmadiamester, mint Rajk László édesapja, hanem – egészen elképesztő módon – polgármester!
   A módszere pedig ugyanaz: megfélemlít, hazudik, koncepciós pereket és sajtóközleményeket gyárt, amelyekben visszaöklendezi negyven év hamis kommunista propagandáját. Ő az, aki még 2004-ben képes volt bíróságon is megtámadni a Nyirő József szobrát is magába foglaló Emlékezés Parkját Székelyudvarhelyen.
   Ma újfent kiderült: huszonkét évvel a kommunista rezsim bukása után Rajk László szellemi örököse, és RMDSZ-es elvbarátai még mindig itt ülnek a nyakunkon! Csak a harcmodoruk változott. Manapság már nincs lehetőségük sem deportálni, sem fizikailag megsemmisíteni bennünket, ezért a lelkünket, mindannyiunk lelkét próbálják mérgezni!
   Ezért is fontos a Nyirő-újratemetés: be kell bizonyítanunk, hogy nem Rajk, hanem Nyirő népe a többség Székelyudvarhelyen!
  
                                        
                                     A Magyar Polgári Párt székelyudvarhelyi önkormányzati képviselői
 

Székelyudvarhely, 2012. április 26.

 
Közlemény
A Magyar Polgári Párt elnöke személyesen gratulált Budapesten Áder Jánosnak.
A Magyar Köztársaság elnökének megválasztását követően Szász Jenő örömét fejezte ki, hogy Magyarországnak olyan elnöke van, akinek eddigi pályafutása, politikai tevékenysége a kiszámíthatóság és az átláthatóság, azaz az őszinteség jegyében zajlott. A Magyar Polgári Párt az új elnök személyében garanciát lát, hogy a 2010-ben elindult kedvező politikai folyamat folytatódni fog. Áder János az Alaptörvény betartásán őrködő, a nemzet egységét megtestesítő, a határon túli magyarság sorsát szívén viselő köztársasági elnöke lesz Magyarországnak, aki méltóan képviselheti az országot kül- és belföldön egyaránt. Szász Jenő reményét fejezte ki, hogy az új köztársasági elnökkel hamarosan Erdélyben és Székelyföldön is találkozhatunk.
 
 
Székelyudvarhely, 2012. május 3.
                                                                          

a Magyar Polgári Párt sajtóosztálya

 
Közlemény
A Magyar Polgári Párt sajnálattal értesült Schmitt Pál köztársasági elnök lemondásáról. Személyében olyan elnököt tisztelhettünk, aki a határon kívül rekedt magyarság ügyeit nyíltan felvállalva a nemzet egységének megvalósításán munkálkodott.
Bővebben...
 
A Magyar Polgári Párt álláspontja a kormányválság kapcsán

A Magyar Polgári Párt megítélése szerint a jelenlegi kilátástalan gazdasági helyzet a teljes Boc-Markó kabinet hozzánemértésének eredménye. Ilyen körülmények közt csak üdvözölni tudjuk a miniszterelnök lemondását, és egyelőre elhalasztjuk a Marosvásárhelyre tervezett tüntetésünket. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a kormányfő bejelentését követően a kabinet minden tagjának mennie kell, így a miniszterelnök-helyettesnek és Kelemen Hunor szövetségi elnöknek is! Amennyiben ez a feltétel nem teljesül a Magyar Polgári Párt nem mond le a Köcsög utcába tervezett megmozdulásról, azt egy későbbi időpontban megtartja. Felháborítónak tartjuk ugyanis azt a cinikus magatartást, amivel az RMDSZ kiáll rosszul teljesítő miniszterei mellett.
A struccpolitikával nem lehet átverni egy egész ország közvéleményét!

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner