Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Országos Hírek
A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezetének közleménye

A tények a polgáriakat igazozolták, a megosztottságunk a többséget erősíti. Ha a Magyar Polgári Párt is részt vesz a parlamenti választásokon, eleget tesz ugyan az egyik követelménynek, azonban bizonyítottan az erdélyi magyarság erős parlamenti képviseletébe kerül, az RMDSZ 5% alatt marad.

Bővebben...
 
Nyílt levél

Megdöbbenve és csalódottan, de határozott szándékkal fordulok e levelemben minden jó érzelmű, nemzetét nem elárulni szándékozó polgártársamhoz.

Az utóbbi időszak erdélyi politikai eseményei mindannyiunkat több esetben is gondolkodásra, felelősségteljes mérlegelésre késztettek. Most a választások előtt is ezt kell tenünk: nemzeti öntudattal, következetességgel kell megfogalmaznunk elveinket, hiszen a Magyar Polgári Párt volt az első hivatalosan bejegyzett tömörülés akiben a másképpen vagy bátrabban gondolkodó magyarok megbíztak, hitelt előlegeztek meg, azért, hogy a szilárd magyar identitásunk záloga, az autonómia kiharcolása jó kezekbe legyen.

Bővebben...
 
Szász Jenő pert nyert Bunta ellen

Marosvásárhelyi Táblabíróság törvénytelennek minősítette és érvénytelenítette a Székelyudvarhelyi Önkormányzat 13/2011-es testületi döntését, amikor Szász Jenőt leváltották az alpolgármesteri tisztségből. Az érintett szerint ez a döntés nem csak jogilag de erkölcsileg is elégtételt jelent, mert a Magyar polgári párt frakciója már akkor is mondta, hogy törvénytelen a leváltás, de az RMDSZ – zöldpárti koalíció el akart takarítani mindent, amit nemzeti érzésnek vagy magyar szempontnak nevezünk. Szász Jenő mai (április 12.) sajtótájékoztatóján elmondta: „Bunta Levente takarítani kívánt, mert Szász Jenőn kívül a városházi alkalmazottak közül további 25 személyt küldött el, akik viszont bírósághoz fordultak ugyanúgy megnyerték a pert és az ők esetében is kimondatott, hogy a leváltások, menesztések törvénytelenek. Céljuk csak az lehetett, hogy ne lássuk azt a sorozatos törvénytelenséget, amit az udvarhelyiek közpénzén, polgármesterként elkövetett.” Szász Jenő szerint a törvénytelenségek mellett a szemlélettel is baj van, hiszen az RMDSZ és polgármestere a „Székelyudvarhely őszi kisváros” és a „merjünk kicsik lenni” logika mentén tudnak gondolkodni. Elég volt az ahogy esik úgy huppan szemléletből. Nem elég a szolgáltató város, nem elég, hogy folyjon a víz a falból és legyen távfűtés, mellesleg azt is a korábbi városvezetés érdeme. A Magyar Polgári Párt továbbra is vallja: stratégiára van szükség. A székelyudvarhelyiekkel közösen vissza kell vinni a várost a történelem főutcájára. Székelyudvarhelyt, mint székely anyavárost megilleti a székely főváros cím.

 

 
Szász Jenő visszanyerte alpolgármesteri tisztségét
Megnyerte a pert a városi tanács ellen – jelentette be csütörtökön Szász Jenő, az MPP elnöke, aki korábban Székelyudvarhely alpolgármesteri tisztségét is ellátta.
A városi tanács abszolút többségi szavazattal (a 9 RMDSZ-es és a Zöld Párt egyetlen képviselőjének támogatásával) 2011. január 27-én felmentette Szász Jenőt az alpolgármesteri tisztségéből. Az MPP jogi útra terelte az ügyet. Múlt év április 19-én a Hargita Megyei Törvényszék felfüggesztette a tanácshatározat érvényességét, a fellebbezést követően a Marosvásárhelyi Ítélőtábla kedden hozta nyilvánosságra az ítéletét, miszerint a tanácsi határozat véglegesen is érvénytelen.
Szász Jenő csütörtökön délben az üggyel kapcsolatban kifejtette, ezzel is beigazolódott, hogy a jelenlegi polgármester politikai tisztogatást akart végrehajtani. „Mind ebben az esetben, mind a polgármesteri hivatal más alkalmazottjainak esetében is így jártak el, le akartak söpörni a porondról, hogy ne lássunk, ne halljunk” – fejtette ki Szász Jenő.
„Egy rendes városvezetésnek öt szerepe kellene legye: kezdeményez, szabályoz, partnerségben kell legyen a környezetével, vállalkozik és szolgáltat. Az elmúlt négy évben ezek közül csak az utolsó döcögött Udvarhelyen. Véget kell vetni annak, ami most van a városházán. Reméljük, hogy ez június 10-én meg is történik” – hangsúlyozta.
Mint megtudtuk, a Marosávásárhelyi Ítélőtáblán hozott döntés alapján a polgármester újra meg kell nyittassa az alpolgármesteri irodát, a hivatal pedig vissza kell fizesse a jogi eljárás költségeit a sértettnek, azaz Szász Jenőnek, ugyanakkor a funkciójának felfüggesztéséig visszamenően a fizetését is ki kell utalják.

Székelyhon

 
Fenyegetésekről számolt be az MPP
Több településen is megfenyegették a Magyar Polgári Párt (MPP) Maros megyei jelöltjeit az RMDSZ-es vezetők – nyilatkozta szerdai sajtótájékoztatóján Kiss István, az MPP országos alelnöke. A politikus három esetről számolt be a sajtó képviselőinek, elmondása szerint olyan település is akad, ahol a teljes önkormányzati lista visszalépett a jelöltségből.
 „Marosbogáton a fenyegetések miatt az MPP jelöltjeinek egyszerűen nincs bátorságuk megmérettetni magukat a helyhatósági választásokon, így mindannyian visszaléptek. Vajdaszentiványon szintén megfenyegették egyik jelöltünket, ő azonban továbbra is kitart, Marosszentannán pedig az MPP egyik tagját átcsábították az RMDSZ-listára” – magyarázta Kiss István. Hangsúlyozta, készek az igazságszolgáltatáshoz fordulni, ha szükségesnek látják. Szabó Enikő, a helyi MPP elnöke a vajdaszentiványi esettel kapcsolatban elmondta, az elmúlt időszakban nagyon sok, a közösségért tenni akaró fiatal csatlakozott az MPP-hez.
„Az RMDSZ-es polgármester kérdőre vonta az egyik tanár tanácsosjelöltünket, később azzal fenyegette, hogy semmi jóra ne számítson, ha továbbra is ő marad a település polgármestere, az illető azonban nem lépett vissza” – fejtette ki Szabó Enikő. Biró Zsolt megyei tanácselnökjelölt a marossárpataki romák ügyével kapcsolatban úgy nyilatkozott, a településen közel ezer roma nemzetiségű személy él, közülük többen az RMDSZ listáján indultak, most azonban a Romák Pártja színeiben szeretnének részt venni a választásokon, az elöljáró pedig emiatt megfenyegette a vezetőjüket.

Kronika.ro

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner