Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


A számadás ideje

 -egy levél margójára-

„Megszámláltattál...”


Eltelt négy év a város és a mi életünkből a 2008-as választások óta. A kampányban 2008. áprilisa keltezéssel Rafai Emil polgármester névre szóló levelet küldött sokaknak „Tisztelt polgártársam!" címmel, melynek tartalmát érdemes összevetni a tényekkel. „A város életét, jövőjét a vezetőségnek és a lakosoknak együtt kell alakítaniuk", írja bevezetőjében, de, sajnos, a gyakorlatban ennek ellenkezőjét vezette be: a lakosokat semmibe vevő, diktátorra emlékeztető egyszemélyes vezetést erőltetett. A hivatalban ki is jelentette: ”Itt én vagyok az atyaúristen", a polgármesteri hivatal és az önkormányzathoz tartozó oktatási és kulturális intézmények alkalmazottait folyamatosan kioktatta, diktatórikusan utasította, csúfondárosan megalázta. „Polgármesterként átfogó, konkrét és megvalósítható szándékaim vannak városunk jövőjét illetően, ahol gyermekeink korszerű oktatása, családjaink biztonsága, nyugdíjasaink békéje és a becsületes munka általi tisztességes megélhetés a cél". Vegyük sorra.

Az átfogó, konkrét és megvalósítható szándékok (nem konkrét TERVEK) sajnos csak szándékok maradtak, hosszú távú, akár évtizedre szabott fejlesztési tervről még csak szándékként sem hallottunk, a város jövője egyre bizonytalanabb… „Gyerekeink korszerű oktatása": az RMDSZ kormány által átpolitizált oktatás színvonala tovább zuhant, tanáraink mindennapi megélhetési gondokkal küszködve is próbálnak helytállni a már szinte állandósult káoszban. Az Orbán Balázs gimnáziumnak nagy csinnadrattával átadott épület kis és szűk termei kényelmetlenek és kevéssé alkalmasak gimnáziumi oktatásra, a helyzetük és a feltételek méltatlanok az OBG-ben folyó oktatási-nevelési munkához és eredményekhez. A szakoktatás bővítése elmaradt, pedig „szakikra", mesteremberekre égető szükség lenne. Művészeti vagy sportoktatásunk nincs, gyerekeink más városokba kényszerülnek, holott igény lenne rá. S minta is, hisz testvérvárosunk, Szepsi (Felvidék) példája jól mutatja, hogy nehéz körülmények és egy nagyváros (Kassa) közelsége ellenére is komoly, több száz gyereket képző művészeti iskolát lehet működtetni. Oktatóik, akik felajánlották segítségüket és tapasztalataik átadását, hüledezve és hitetlenkedve hallgatták, hogy nálunk még alapképzés sincs...
A Napsugár napköziotthon tanácsi döntés és városszintű egyeztetés nélkül, „fű alatt" került a Petőfi iskolához, a felső döntést utólag szavazta meg az RMDSZ-es szavazógépezet... "Családjaink biztonsága"... Erről talán beszélni sem érdemes. Soha ekkora létbizonytalanság, ennyi elkeseredett ember, ennyi csüggedt „polgártárs" nem volt a városban, mint most, de ez „fentről", lehet, másként látszik. A széki RMDSZ alelnökeként, Verestóy szenátor közvetlen munkatársaként az országos politika befolyásolása is feladat, nemcsak a tisztségek betöltése, felvállalása. A széki RMDSZ elnöksége egyetértett a megszorításokkal, a közalkalmazottak bérének és a nyugdíjaknak a csökkentésével? Nagyon sok nyugdíjas békéje azon múlik, hogy idős korukban is kénytelenek dolgozni azért, hogy gyerekeik és saját számlájukat, törlesztéseiket fizetni tudják...
„Becsületes munka általi tisztességes megélhetés a cél." Szép… Csak halkan kérdezzük: mit tett ezért a vezetőség? Hol van a beígért ipari park, a befektető-csalogató adó-és egyéb kedvezmények, a helyi vállalkozókat (nemcsak egyeseket!) támogató, munkahelyteremtő program? A keresztúri emberek nagy többsége minimálbért kap, kiszolgáltatott helyzetben van, sokszor fizetetlenül túlórázni kénytelen vagy külföldre kell mennie dolgozni s ezzel keresztúri családok szakadnak szét. Kérdezzük: hol van a családjaink biztonsága, a becsületes munka általi tisztességes megélhetés?!
"Székelykeresztúr egy virágzó, fejlődő kisvárossá válhat, ahol mindenki megtalálja saját számítását". Ez "bejött, Rafai úr valóban megtalálta SAJÁT számítását: délelőttönként átsétál könyvelési irodájába is. Fejlődő kisváros helyett a visszafejlődés folyamatos. Példaként a Pénzügyi és Adóhivatal székelykeresztúri részlegének megszüntetését hozzuk fel. Megszűnt szinte 20 munkahely, az alkalmazottak kisbusszal, taxival ingáznak (hol itt a ráció?). Bármilyen papírért, igazolásért minden érintettnek (vállalkozó, vásárló v. eladó stb.) Udvarhelyre kell mennie, ami idő és pénzigényes, másrészt ezek az emberek vagy cégek egyéb dolgaikat (banki ügyletek, szolgáltatások stb.) ugyancsak ott intézik, ami tovább gyengíti Keresztúr régióközpont jellegét.
Közintézményeink könyvelői, vezetői hetente többször kénytelenek Udvarhelyre utazni. S mindezt a vezetőség tétlenül nézte, semmit nem tettek ellene, pedig a keresztúriakat nagy hátrány érte! „Tisztelettel kérem Önt, hogy segítsen…" A levélben többször fordul „tisztelettel" a keresztúriakhoz Rafai Emil, de ez a megválasztását követően azonnal el is párolgott. Hatalmi arroganciája soha nem látott magasságokba emelkedett, felfuvalkodott önhittségénél csak lekezelő, darabos modora volt nagyobb, a hozzáforduló keresztúri emberek tisztelet helyett megalázást és megaláztatást kaptak, ezért nagyon sokan úgy érzik, hogy becsapták őket 2008-ban. Ugyan így fogunk érezni négy év múlva is?
Rajtunk áll!!!


Székelykeresztúr többet érdemel!

Hiszünk Székelykeresztúr jövőjében!

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner