Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Magyar autonómiáról Brüsszelben

Február 28-a és március 2-a között tartotta soros ülését a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács (KMAT) az európai fővárosban Tőkés Lászlónak, az Európai Parlament alelnökének meghívására.Az autonómia tanácsot azon külhoni magyar szervezetek hozták létre, amelyek programjukba felvették, és kiemelt fontosságúnak tartják a magyar önrendelkezés valamely formájának a megvalósítását.

Így a Magyar Polgári Párt alapítója a fenti testületnek. Az évek során több szervezet csatlakozott a szerveződéshez, legnehezebben azok, amelyek a „kormányzati felelősségvállalást” részesítették előnyben a magyar autonómia törekvésekkel szemben. Szerencsére ez már a múlté, mára minden jelentősebb magyar politikai tömörülés KMAT-tag, kivéve az  RMDSZ-t, de megfigyelőjüket ők is elküldték. Brüsszelben lehetőség nyílt egy tartalmas munkaülésre, eszmecserére az ott tevékenykedő magyar néppárti küldöttséggel, EU-s képviselők előtti közmeghallgatásra, valamint nemzetközi sajtótájékoztatóra.

Bizton elmondhatjuk, hogy a Kárpát-medencei magyar autonómiatörekvések ügye ilyen magas nemzetközi szinten még nem került bemutatásra. A Kárpát-medencei új szelek megmozgatták az autonómia vitorláit is, s ezt egyetlen szervezet sem hagyhatja figyelmen kívül. Európának szembesülnie kell az őshonos nemzeti közösségek megoldatlan problémájával, melynek tisztességes rendezése csakis és kizárólag e közösségek önrendelkezési jogának a tiszteletben tartásával és érvényesítésével érhető el. A KMAT zárónyilatkozata megállapítja: az Európai Unióban a nemzeteket a közös értékek iránti elkötelezettség és a szabadságból fakadó felelősségvállalás egyesíti. Ezt viszont csakis olyanképpen tudjuk megélni, hogyha saját sorsunkról mi magunk döntünk.
Dr. Farkas Csaba

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner