Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Székelyföld nem osztható fel! – Az MPP segít az aláírásgyűjtésben

„Az Európai Unióban elfogadott elv, hogy a régiókat nem kijelölni, hanem elismerni kell! (...) A román kormány tervezett régióátszervezési elképzelései kapcsán ismételten leszögezzük: mind Székelyföld, mind a Körösök vidéke (Partium) esetében határozott elképzelésünk, hogy ezen területek a jövőben csakis önálló fejlesztési régióként határozhatóak meg" – olvasható a közleményben.

A kommüniké leszögezi: az MPP nem mond le a Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen 2009. szeptember 5.-én elfogadott elvről, mely szerint Székelyföld fel nem osztható és be nem olvasztható, csakis természetes, történelmileg kialakult regionális határai közt, önálló, többlethatáskörökkel rendelkező autonóm közigazgatási egységként képzelhető el a jövőben, amelynek egyben különálló fejlesztési régiónak is kell lennie.

„Az önálló székelyföldi és partiumi fejlesztési régió megteremtése mellett érvényesülnie kell a közösségünket megillető önrendelkezési jognak, amely Székelyföld esetében egyet jelent a területi autonómiával, Belső Erdélyben és Partiumban a sajátos jogállású önkormányzatok intézményesítésével, a szórvány-magyarság esetében pedig a személyi elvű (azaz a kulturális) autonómia megteremtésével" – zárul az MPP közleménye

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner