Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Megbeszéléssel egybekötött Falunapok Kápolnásfaluban 2013. július 13-14

A találkozón jelen volt Biró Zsolt, a párt országos elnöke, aki elmondta:

"Egy év után azt tapasztalhatjuk, hogy az aktív tagság létszáma megfeleződött. Amit pozítívumként könyvelhetünk el, az az, hogy bár számszerűsítve kevesebb a polgármesterünk, valójában vannak olyan polgármesterek, akik stratégiai okokból függetlenként indultak és nyerték meg a választásokon a megcélzott pozíciót, de MPP szimpatizánsak." Az országos elnök is a kommunikáció hiányát említette egy alapvető problémaforrásként, jobban mondva a visszajelzés hiányát a szervezetek és tagság részéről.

Sebestyén Csaba, a Romániai Magyar Gazdák Egyesületének elnöke, MPP megyei önkormányzati képviselő nehezményezte, hogy nincs egy összeforrott szakember gárda, akitől azon témákban lehet tanácsot, segítséget kérni, melyek a megválasztott tanácsosoknak nem szakterületei. Mint mondta, összedolgozással a tanácsosok több témakörben felkészültebben tudnának véleményt nyilvánítani, ha jobb lenne az együttműködés.

„Szintén negatív az a tény, hogy a szervezeten belül nem ismerjük a többi település tevékenységét, nem tudjuk, mikor tartják a megbeszéléseket, és ezen információ hiányában a vezetőségi tagok nem lehetnek jelen." (újra a kommunikáció hiánya).

Sebestyén Csaba felajánlotta, hogy ha értesítik, ha meghívják a havi megbeszélésekre, vagy akár önkormányzati gyűlésekre, szívesen résztvesz azokon és a gazdáknak adott tanácsaival is segíteni tudna szimpatizánsok toborzásában, az építkezésben.

Ugyancsak ide tartozik Sebestyén Csabának az a javaslata, hogy az MPP hívjon meg szakembereket a megbeszélésekre, mert ha olyan témáról beszélnek, ami az embereket érdekli, akkor pozitív lesz a visszajelzés.

A parajdi képviselők azt nehezményezték, hogy nem volt aki összegyűjtse a tagságdíjakat, és végül ebből a befolyt és összegyűjtött összegből fedezték a kampány költségeit. Ugyancsak a parajdi képviselők javaslata, hogy székelyzászlókat adományozzon az MPP a magyar egyházak számára.

Egyed József, Gyergyóújfalu polgármestere szerint: „Szervezési probléma az egész, valakit fel kell kérni, hogy feltérképezze a szakértői kört, amivel rendelkezünk, listát készíteni, kihez milyen problémával fordulhatunk."

Ugyancsak Egyed József javasolta, hogy az MPP vezetősége keresse meg az embereket, mivel az emberek nem látják az MPP munkáját, vezetését.

Thamó Csaba megyei tanácsos véleménye, hogy a jobb oldalon most két magyar párt van és el kellene dönteni, együtt, vagy külön. „Törekszünk-e a jobboldali egység létrehozására?" Thamó Csaba szerint ez egy stratégiai kérdés. Mivel 2014-ben Európai Uniós Parlamenti választások lesznek, véleménye szerint lehetőség lenne közös jelöltet indítani és ez, mint minden választás, a párt (és minden párt) életét befolyásolja.

A székelykeresztúri szervezetet Sipos István és Fekete Domokos tanácsosok képviselték. Elmondták, hogy 2008-tól tevékenykednek, és a kezdeti lendület után (első este a megbeszélés után 100 tagfelvételi kérést nyújtottak be), nagyon lelassult a folyamat és sokan inaktívak. Véleményük szerint nem csak az EU parlamenti választásokra, hanem a 2014-es magyarországi választásokra is koncentrálni kell. „Addigra nem csak anyagi, de humán erőforrásunk sem lesz, ha nem változtatunk." Javasolják, hogy legyenek céljaink, célkitűzéseink, próbáljuk meg közösen, legyen folyamatos kapcsolattartás, ünnepeken köszöntő az embereknek, lakosságnak, tanácsülések napirendi pontjairól beszámolni a tagságnak.

Gálfi Árpád, a székelyudvarhelyi szervezet elnökének véleménye szerint le kell ülni tárgyalni az MPP tiszteletbeli elnökével, és akár az MPP alapítójával is. „Mivel láttuk, hogy az EMNP millókkal szállt a versenybe, egyesületeket hoztak létre, ezekkel lehetett előbbre lépni. Nekünk, az MPP-nek viszont semmi anyagi erőforrásunk nincs és oda tömörülnek többen ahol anyagi erőforrás is van, mivel

ott az erő, továbbá a néppárt a médiában is előnyösebb helyzetben van, lévén, hogy az EMNP-t segítő magyarországi politikusokhoz közelálló cég vásárolta meg az erdélyi magyar sajtó egy részét."

Dr. Bokor Márton, csíkszeredai tanácsos javaslata, hogy ne kimondottan a székelység problémájával foglalkozzunk, hanem általánosabb gondokkal is, mint például a közegészségűgy. Hangsúlyozta, hogy az MPP országos, gazdasági és politikai témakörökben is foglaljon állást, véleményét pedig a román sajtóban is hallassa.

Bíró Zsolt országos MPP elnök kifejtette, hogy koalícióra, együttműködésre nyitottak vagyunk, a nemzeti ügyek mentén.

Az MPP országos elnöke javaslatot tett arra, hogy a székelyudvarhelyi iroda, melyet rendbe kell hozni, legyen az ügyvezető központ és a helyi iroda is egyben.

Végül a székelykeresztúri képviselők meghívták az országos és a Hargita megyei szervezet elnökét Székelykeresztúrra egy megbeszélésre szeptember-október folyamán, vállalva azt, hogy a környék MPP szervezeteinek képviselőit és tagságát is meghívják erre az időpontra, megszervezik a megbeszélést, annak reményében, hogy újraéleszthető a Székelykeresztúr és környéke MPP élete.

A Hargita megyei találkozón általános probléma forrásaként fogalmazódott meg a a párt stratégiájának, illetve kommunikációjának hiánya. Ennek érdekében a jelenlévők megegyeztek abban, hogy körlevelek formájában tájékoztatni fogják egymást. A megyei elnök kérte a helyi szervezetek képviselőit, hogy Hargita Megye Tanácsában kifejtett hatékonyabb munkájuk érdekében, juttassák el az észrevételeiket, javaslataikat a frakciónak.

Hargita Megyei Szervezet-iroda Kápolnásfalu, 2013. július 13.

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner