Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Kövér Lászlóval találkozott az MPP küldöttsége

A KMKF ülést követően az MPP küldöttsége dr. Kövér Lászlóval, a Magyar Országgyűlés elnökével folytatott megbeszélést. Biró Zsolt pártelnököt Kulcsár-Terza József Kovászna megyei elnök és Salamon Zoltán Hargita megyei elnök kísérték el budapesti látogatásán.
A Magyar Polgári Párt elnöke elsősorban az erdélyi illetve romániai belpolitika aktuális helyzetéről tájékoztatta a párt tiszteletbeli elnökét, de kitért azokra a nehézségekre, csapdákra is melyekkel az MPP elnökeként a napi munka során szembesül.

A felek egyetértettek abban, hogy a jelenlegi kihívások közepette a magyar szervezetek összehangolt cselekvésére van szükség, különösen a régióátszervezés kapcsán körvonalazódó román elképzelések ellensúlyozására. A Magyar Polgári Párt kitart a programjában lefektetett régiós stratégia mellett, és csakis olyan változatot tart elfogadhatónak, melynek keretei közt nem sérülnek a magyarság érdekei. Eszközeink korlátozottak, ezért maximálisan ki kell használni az uniós jogszabályok nyújtotta lehetőségeket és folyamatosan emlékeztetni Romániát vállalt kötelezettségeire. Mi ezt tesszük, ezt várjuk el a parlamenti frakcióval rendelkező RMDSZ-től is és ez irány lobbi tevékenységet kérünk Magyarországtól is – fogalmazta meg Biró Zsolt.

Az MPP ugyan „csupán” önkormányzati képviselőkkel van jelen a politikai palettán, de éppen az önkormányzatok lehetnek a leendő autonóm Székelyföld megalapozói, ezért is fontos, hogy két olyan szakértő kísért el a plenáris ülésre az MPP elnökét, akik megyei elnökök és egyben képviselők is a Hargita illetve Kovászna megyei testületekben. Salamon Zoltán és Kulcsár-Terza József a megyei önkormányzati munka során tapasztaltakról tájékoztatták a párt tiszteletbeli elnökét.
Dr. Kövér László tisztleletbeli elnök örömét fejezte ki, hogy a romániai választási csatározások közepette az MPP talpon tudott maradni, az ellendrukkerek és az ellenünk kampányolók viselkedése pedig éppen a párt létjogosultságát bizonyítja. A találkozó végén Biró Zsolt pártelnök megköszönte Kövér Lászlónak a bizalmat és a támogatást.

Marosvásárhely, 2013. Február 18.
– Sajtóiroda –

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner