Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Az MPP önállóságának megtartását kéri a párt vezetőinek egy csoportja – Nyilatkozat

Az elmúlt időszak történései tükrében és majd negyedszázaddal a sorsfordító 1989-es események után, aggodalommal figyelve és megértve az erdélyi magyar sorstársaink társadalmi és közösségi helyzetét, valamint elvárásait, alulírottak szükségesnek látjuk az erdélyi magyar közvéleményhez fordulni.

A Magyar Polgári Párt programjában és célkitűzéseiben található, erdélyi magyar többpártrendszerűség, a választás szabadságának kivívása önkormányzati és a parlamenti szinten, az erdélyi magyar társadalmon belüli valós rendszerváltás igénye, megalakulásunkkor mindannyiunk közös reménye volt.

Aggodalommal szemléljük, hogy az elmúlt időszakban a párt irányvonalában olyan változások történtek, melyek ezeket az értékeket veszélybe sodorhatják. A Magyar Polgári Párt egyre inkább az elmúlt 22 évre jellemző háttéralkuk, a magyar nemzetpolitikai célokat háttérbe szorító konjunkturális és elvtelen egyezkedések irányába sodródik, elveszítve és elbizonytalanítva tagsága és szavazótábora egy részét.

Szilárd meggyőződésünk, hogy szervezeti egységünket, önállóságunkat megőrizve az egységes erdélyi magyar nemzeti oldal megteremtésén kell közösen munkálkodnunk, ütőképes, hatékony alternatívát felmutatva a posztkommunista erőket toborzó és a beolvadást elősegítő erőkkel szemben.

Továbbra is valljuk, hogy a Magyar Polgári Párt eredeti szellemiségére, mint a belső rendszerváltás motorjára, szükség van az erdélyi magyar politikai palettán, mindez egy erős, egységes jobboldal részeként, mely párbeszéddel és együttműködéssel dolgozik minden magyar politikai és egyházi és civil szervezettel nemzeti céljaink érdekében.

Hisszük, hogy az a közösségi igény, mely szerint nemzeti ügyekben összefogás születtessék, felülír minden olyan egyéb szempontot, mely az elmúlt két évtizedben gátolta és eredménytelenné tette az erdélyi magyar közösség megmaradását és fejlődését garantáló nemzetpolitikai célokért való nemes küzdelmet.

Szováta 2013. január 12.

Aláírók:
Farkas Csaba MPP alapító alelnök
Márton Zoltán MPP országos alelnök
Fazakas Tibor volt országos alelnök
Kovács István lelkész
Vass Imre megbízott Maros megyei elnök
Fekete Károly Kovászna megyei alelnök
Bálint József sepsiszentgyörgyi városi elnök
Lukács László kézdivásárhelyi városi elnök
Nagy István baróti városi elnök
Thamó Csaba Hargita megyei képviselő
Szigethy Kálmán Kovászna megyei elnökségi tag
Rákosi János kézdivásárhelyi városi elnökségi tag

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner