Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezetének közleménye

A tények a polgáriakat igazozolták, a megosztottságunk a többséget erősíti. Ha a Magyar Polgári Párt is részt vesz a parlamenti választásokon, eleget tesz ugyan az egyik követelménynek, azonban bizonyítottan az erdélyi magyarság erős parlamenti képviseletébe kerül, az RMDSZ 5% alatt marad.

Ezzel az eredménnyel nem dőlhet hátra a szövetség. Bízunk abban, hogy figyelembe veszi azt a tendenciát, amely a bejutási küszöböt veszélyezteti. Felelős döntést hoztunk, hiszen miközben világos volt, hogy a verseny a parlamenti választások alkalmával nem járható az EMNP felelőtlenül hirdette, hogy bejuthat két párt.

Az RMDSZ felelőssége pedig, hogy húsz éve elodázta a belső választásokat, most pedig nem látta be, hogy az önkormányzati választás egyfajta „előválogató" a nemzeti válogatott számára. Magyar közösségünk képviseletének korrekcióját belső ügyként kell kezelnünk és megoldanunk. A helyhatósági választásokon értelmet nyer a verseny, az önkormányzatok egyre erősödő vezetése tekintetében, azonban a román parlamentben egy magyar ügy kell hogy legyen.

Felelősséggel tartozunk maroknyi közösségünkkel szemben és a pártok érdekeit felülírja a nemzet. Elengedhetetlen az összefogás minden magyar szervezet részéről. A Magyar Polgári Párt kezdeményezése, miszerint az erdélyi magyar nemzeti egységet és annak érvényre juttatását a nemzeti válogatottban látja megvalósíthatónak egy lépés abban az irányban, amelyet mindannyiunknak követnünk kell.

2012.12.10

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner