Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Közlemény

A Magyar Polgári Párt, mint alternatíva jelent meg az erdélyi magyarság politikai palettáján az új lehetőségek jegyében a választás szabadságát hirdetve. A jobboldali eszmék, a polgári értékek, a magyarságtudat, nemzet, erdélyiség, család, keresztény gondolkodás, hagyományápolás, autonómia kivívása mentén akar dolgozni, a közösségünk érdekében.

Az önkormányzati választáson a megmérettetést szorgalmaztuk és ennek eredményeként a parlamenti választáson a teljes összefogást szerettük volna elérni. Sajnos ez nem jött össze a magyar pártok hatalmi, vagy politikai csatározásai révén. Igaz, hogy az előző országos elnökség, vezetőség hibákat követett el a párt fejlődésével kapcsolatban, a más politikai alakulatokkal való tárgyalások alkalmával, - ez is egyik oka, hogy nem jött össze a nemzeti válogatott, - de nem tudunk teljesen egyet érteni a mostani vezetéssel sem. És ezt nagyon sok helyi szervezet így látja.
A közelmúltban a spanyol miniszterelnök kétségbe vonta a katalán nemzetiségű emberek létét Spanyolországban. Erre válaszul a következő nap Barcelona utcáira több mint egy millió katalán vonult ki és mutatta meg, hogy ők is léteznek, még ha a központosított államvezetés ezt nem is akarta elfogadni, elismerni. Talán itt az idő, hogy Mi is megmutassuk, hogy nem a nyájszellem, a félelem és a megfélemlítés vezet minket.
Ezért el kell menni szavazni, ezáltal kell kinyilvánítani véleményünket. Megfontoltan kell dönteni és szavazni azon elvek mentén, melyeket mi is megfogalmaztunk magunknak és, melyeket teljes mellszélességgel felvállaltunk és vallunk még ezekben a nehéz időkben is. Álljunk ki elveink mellett, és december 9-én szavazzunk a nemzeti értékeinkért, létünkért küzdő, autonómista pártra. Ne feledjük, hogy eddig is volt és van a magyarságnak képviselete a parlamentben, a mindenkori kormányokban, de ők leseperték az asztalról az autonómia tervezeteket, vagy ha a parlamentben szavazásra került a sor az autonómiáról, akkor bátran hallgattak, igazából nem is akarják, és a lassú lépések politikájával a végzetünk felé vezetnek.
Szavazzunk a NÉP pártjára!

A Magyar Polgári Párt székelykeresztúri szervezete.
2012. december 7.

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner