Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Székelykeresztúriak!

                Politikai téren tapasztalattal rendelkezem. A Polgári Szövetség aktív tagja voltam, a Székely Nemzeti Tanács keretén belül is fejtettem ki tevékenységet (a legemlékezetesebb az autonómia-szavazás volt). A Magyar Polgári Párt tagja vagyok alakulásától kezdődően. Négy éve már szerepeltem a Magyar Polgári Párt tanácsosi listáján. Azóta folyamatosan a MPP tanácsosi frakciójának konzultatív tagja vagyok. Ezáltal betekintést nyertem a város vezetés ügyeibe, a tanács munkálataiba. A politikában kezdem otthon érezni magam. Úgy érzem eljött az idő, hogy tovább lépjek, újabb kihívásoknak nézzek elejébe, tapasztalataimat, tudásomat, fiatalos lendületemet a város szolgálatának szenteljem. Mesteri képzésem hozzásegít ahhoz, hogy jól tudjam menedzselni a várost (hiszen ezt a már meglévő tapasztalataim mellett tanultam is). Tudom, hogyan kell jó gazdája lenni egy városnak.

                Őszinte, közvetlen politikát folytattunk. Visszafogott kampányra törekedtünk. Nem a pénzszórás volt a célunk, hanem kimenni személyesen az emberek közé, elbeszélgetni velük, meghallgatni a problémáikat. Mi nem bújtunk megterített asztalok, megtöltött poharak mögé.

Minőségi kampányt folytattunk. Városunkba látogatott dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a Magyar Polgári Párt tiszteletbeli elnöke, akivel a Gyárfás-kertben elültettük a nemzeti összetartozás fenyőfáját. A dr. Molnár István Múzeumban dr. Papp Lajos szívsebész tartott szívmelengető, lelkesítő előadást. A Sóskúton egész napos Off-Road versenyt szerveztünk a székelykeresztúri Off-Road Clubbal közösen, melyre Székelykeresztúr és a környék apraja-nagyja kilátogatott. Találkoztunk Semjén Zsolttal, a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettessel. Ezen a találkozón az RMDSZ országos vezetőségének tagjai is jelen voltak. A beszélgetések az erdélyi magyarság jelene és jövőbeli lehetőségei körül forogtak. A kampányunk zárásaként úgy értékeltük, hogy egy barátságos focimeccs szervezése a legjobb lehetőség arra, hogy megmutassuk a székelykeresztúri lakósságnak azt, hogy a különböző politikai nézetek ellenére tudunk együtt dolgozni, közösen tenni Székelykeresztúr felemelkedéséért. Erre a focimeccsre meghívtuk a politikai versenytársainkat is. „Békítő jobbot” nyújtottunk. Erre a meghívásra az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjei pozitívan válaszoltak, míg az RMDSZ nem tisztelt meg jelenlétével. A jó hangulatú meccsnézést követően a kilátogató szurkolókkal közösen néztük meg az Európa Bajnokság nyitó mérkőzését.

                Célunk nem az, hogy csak négyévente kérjük ki a lakosság véleményét az őket érintő dolgokban, ne csak négyévente mutassunk látszatérdeklődést az emberek problémái iránt. Ne méregdrága füzetecskékkel, hanem reális megvalósításokkal nyerjük el az emberek szavazatát. Időszakos lakossági fórumokon kell kikérni az emberek véleményét, hisz ők látják minden nap, ők ismerik a legjobban a környezetüket. Szerintem a több vélemény egyenlő a jobb megoldással.

                Kedves fiatalok! Én is ennek a generációnak vagyok a tagja. Ismerem problémáitokat, igényeiteket. Megoldásokat kell keresnünk, hogy a lehető legtöbben itthon maradhassunk, itthon találjuk meg a jövőnket. Ezt a földet apáink életük árán is megvédték. Vérükkel, izzadságos munkával teremtettünk nekünk jelent. Ne engedjük kárba veszni munkájuk eredményét. Ismeretekkel, kapcsolatokkal kell hazatérni és itthon kamatoztatni azokat. Hinnünk kell abban, hogy Székelykeresztúron van jövőnk. Ez tőlünk függ.

                Kedves székelykeresztúri családok! Nagyon tudom tisztelni Önöket. Családosként én is tapasztalom mindennapi nehézségeiket. Sokan külföldön dolgoznak Önök közül. Sok olyan család van, ahol az egyik szülő neveli a gyermekeket. Köszönjük a helytállást. Köszönjük, hogy tisztességesen, becsületre, helytállásra nevelik gyerekeiket. Köszönjük a nőknek, anyáknak a befektetett rengeteg munkát, energiát: helytállnak a családban, a munkahelyen, a gyerekek nevelésében.

                Tisztelt idősebb generáció! Köszönjük, hogy munkájukkal, itthon maradásukkal megteremtették számunkra a jelent. Most a Mi feladatunk ezt megőrizni, ápolni és tovább adni. Köszönjük azt, hogy mellettünk vannak, segítenek minket. Most is sokan dolgozgatnak időseink közül azért, hogy minket segíteni tudjanak. Ha nem is mondjuk minden nap, de tudják meg: köszönünk mindent. Most a mi feladatunk lenne, hogy Önöknek is segítsünk! Saját példámon keresztül buzdítanék mindenkit nagyszüleink támogatására.

                Négy évente a mi kezünkben van a saját sorsunk: mi dönthetjük el, hogy ki az a személy, akinek bizalmat szavazunk. Arra kérném a tisztelt székelykeresztúriakat, hogy menjenek el szavazni. A demokrácia egyik nagyon fontos előnye és sajátossága, hogy megadatik a választás szabadsága, amikor minden közösség dönthet saját sorsa felöl. Én, amikor egy fontos döntés előtt állok, mérlegelni szoktam. Átgondolom, mérlegre teszem az adott időszak eseményeit pozitívumaival, negatívumaival együtt. Igyekszem nem kihagyni a legapróbb részletet sem. A végén összesítek és amelyik oldalon több érv van, azt választom. Önöknek is ezt tanácsolom. Mérlegeljenek és döntsenek. Az nem megoldás, hogy távol maradok. Az a lehető legrosszabb döntés. Megadatott a választás szabadsága, vegyük sorsunkat saját kezünkbe. Próbáljuk meg kimozdítani a várost ebből a sodródásból. Ez a mi feladatunk és felelősségünk. Merjünk bátrak lenni, merjünk véleményt formálni!!! Legyünk saját sorsunk irányítói!

                Június 10-én közösen, együtt higgyünk Székelykeresztúrban!

 

 Sipos István, polgármester-jelölt

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner