Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Sokba került a székelykeresztúriaknak Rafai

A helyi adók és illetékek ügye külön fejezet. Ezek alsó szintjét kormányrendelet szabályozza, de a helyi tanácsnak van egy 0-tól 20%-ig terjedő mozgástere. Nem is kell mondanunk: a polgármester által irányított és vezényelt "RMDSZ-es szavazógépezet" (Rafai Emil szavait idézve) az évek alatt a legnagyobb, 20%-os emelést szavazta meg! Ezért nagyok az adók városunkban, a helyi jövedelmekhez viszonyítva pedig lekörözzük a nagyobb városokat is! Hab az RMDSZ-es tortán, hogy azt a lehetőséget is, mely 10%-os kedvezményt biztosított a március 31-ig fizetőknek,7%-ra csökkentették! Hogy a keresztúri lakosságnak nem ez az érdeke, nem erre szavazott, abban biztosak vagyunk!

 

A "szemét" ügy. Itt is mélyen kell zsebbe nyúlnia a keresztúri ügyfeleknek, az RMDSZ-nek "köszönhetően". Íme mit olvashatott bárki érdekelt az UH 2009. áprilisi számaiban:

 

  1. 1.2009. április 20.

Tisztelt AVE-sek! Milyen jogon emelték meg Keresztúron egyik napról a másikra 2.40-röl 4.50-re a szemét díjat? Valakit kérdeztek meg, mielőtt kitervelték? Szégyen,amit művelnek velünk! Menjenek és csúfolódjanak a földijeikkel, és hagyjanak,mert eddig is jól megvoltunk a Simóval is! Nem kérünk az Uniós meséjükből! A kassza munkaprogramja egy szemétség!

Egy felháborodott keresztúri

 

  1. 2.2009. április 22.

Tisztelt Szerkesztőség! Lapjuk 2009. április 20-i SMS-e-mail-vélemény rovatában "Egy felháborodott keresztúri" aláírással megjelent észrevétel kapcsán a következőket hozzuk a keresztúri érdekeltek tudomására: a 2009.márc. rendes tanácsülés napirendjén szerepelt először a polgármester határozat-tervezete a szemétszállítási díj emeléséről,mely az AVE Hargita által kért 7 lej/személy,illetve a szakbizottságban kompromisszumos megoldásként javasolt 4,50lej/személy javaslatokat tartalmazta. A Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselői egyik javaslatot sem támogatták, így ezek szavazáskor nem kapták meg a szükséges többséget, ezért döntés nem született. Március 19-ére csak az AVE Hargita kérését újból megvitatandó rendkívüli tanácsülést hívott össze a polgármester, melyen az RMDSZ frakció+1 független tanácsos fegyelmezett többségi szavazatával - a Magyar Polgári Párt frakció ellenkezésének dacára - tanácsi döntés született a szemétszállítási díj emeléséről,mely alapján az AVE Hargita már az új díjszabást alkalmazza.

Patakfalvi Dénes frakcióvezető

 

  1. 3.2009.április 23.

Tisztelt keresztúriak! Szemét-díj: ugye,hogy kibújt a szög a zsákból! Talán ezek után is büszkék vagytok az általatok választott RMDSZ-es tanácsosokra? Lassan jön az Aqvaserv,stb. Azt is "megoldják". Egy jó bulit megér rábólintani! Gratula az MPP-seknek, hogy igazi keresztúri polgárok, és nem dőlnek be" külső nyomásoknak", mint RMDSZ-es kollégáik! Mindegy, hogy mennyi, majd az emberek úgyis kifizetik a számlákat! Ezek után én szégyellnék a városon végigsétálni!

Ja! És csak mi vagyunk "vidékiek"(ahol emelnek).

 

Megjegyezni kívánjuk, hogy azóta sem értjük, hogy miért kell kritikátlanul, mértéktelenül díjat emelni ott, ahol a város kasszájába egy bani nem kerül? Mert valami érdeknek csak lenni kell...Többször kezdeményeztünk tárgyalásokat az AVE képviselőivel, ám a pénztár nyitvatartási idejének megváltoztatására tett javaslataink süket fülekre találtak... Rafai utólag tanácsülésen ismerte be: "az AVE-sek átvertek". Ha volt akit...

Drágább lett a víz és csatorna-díj is, bár itt komoly, a város erejét meghaladó beruházások történtek, de az Aqvaserv nagyon nagy,12 millió eurós kölcsönét és annak kamatait végül is csak a fogyasztóknak (Maros megye+ Keresztúr) kell megfizetniük..

A távfűtés ára már-már megfizethetetlen magasságokba emelkedett, főleg miután a kormány (melynek az RMDSZ is tagja volt) az ártámogatást (szubvenciót) megvonta, ill. önkormányzati hatáskörbe utalta. Mondanunk sem kell, hogy az RMDSZ-es többség 230 RON-ról azonnal 260 RON-ra emelte a gigakalória árát, lemondva a lakosság támogatásáról, ill. segítéséről. Így történhet meg, hogy a rendszer korszerűtlensége, több körülmény összejátszása nyomán van olyan lakás az Orbán Balázs negyedben (kb.30 m2), ahol a tavaly márciusi fűtésszámla összege 270-ről 500 RON-ra emelkedett, elviselhetetlen terhet jelentve az ott lakóknak.

 

Kedves keresztúriak!

            Megint kampány van, megint itt van az ígéretek ideje. De egyesek (ki tudja milyen pénzekből), a kampányuk alapjául az etetés-itatás stratégiáját választották. Négy évvel ezelőtt is ezt tették. Tényleg folytatják!

Nem szokásunk a politikai vetélytársunkat reklámozni, de most leírjuk: ha biztos, maximális áremelést szeretnének, szavazzanak az RMDSZ-re, de utána ne másokat, hanem Önmagukat okolják azért, ha nem az Önök érdekei az elsődlegesek!

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner