Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-04-19
EUR 4.6579
100 HUF 1.5007
USD 3.7656


Újabb bukta. Bonyodalmak a Molnár István Múzeumnál

Szeretnénk jó előre leszögezni: a dr. Molnár István Múzeumot nemcsak múzeumként, de a város kulturális életét évtizedekig felvállaló intézményként ismertük, épp ezért eredményes, a modern kor kihívásainak megfelelő - esetleg személycserét is igénylő - működését kiemelt fontosságúnak véljük, épp ezért bármilyen elhamarkodott, nem kellően átgondolt lépés csak árt az intézménynek és közvetve mindannyiunknak.Az idő haladtával sem a városi tanács, mint döntéshozó szerv, annak kulturális bizottsága semmilyen tájékoztatást nem kapott a felmerült gondokról (egyes RMDSZ-es, a polgármesterhez közelálló tanácsosok állítólag kezdettől fogva ismerték, sőt részesei voltak az ügynek). Javaslatunk, hogy az egyébként törvény megkövetelte vezetőtanácsot is meg kellene alakítani, ugyancsak süket fülekre talált… Ezért 2009. november 26-án - magyar nyelvű - beadvánnyal fordult a polgári frakció a polgármesterhez, az ügy decemberi tanácsülésen történő tisztázását kérve. Román nyelvű válaszában a polgármester a következőket írta: "2008 augusztus folyamán egyes alkalmazottak beadvánnyal fordultak a polgármesterhez, bizonyos rendellenességek kapcsán…"
Az állítólag több oldalas beadvány (feljelentés?!) ténye, melynek tartalmát a mai napig nem ismerjük, felveti a kérdést: vajon egy munkaközösségen belül jelentkező ellentéteket így kell kezelni? Erkölcsileg elfogadható dolog valakiket arra bíztatni, hogy igazgatójuk ellen beadványt fogalmazzanak meg?
A továbbiakból kiderül: a polgármester rendeletét a Hargita megyei Prefektúra törvénytelennek ítélte és annak visszavonására szólította fel, majd ennek elmulasztása után a Közigazgatási Bíróságon támadta és semmisítette meg a rendeletet.
Ugyancsak per kezdődött a leváltott igazgató és a polgármester között, melynek végkifejlete hasonló az előbbihez: mind a Hargita Megyei Törvényszék, mind a Maros Megyei Táblabíróság törvénytelennek ítélte Rafai lépését. Megjegyezzük, hogy a város nevében lefolytatott perekre semmilyen önkormányzati felhatalmazása nem volt!
Idő, pénz, elfecsérelt energia, melyet a város javára lehetett és kellett volna fordítani, megromlott emberi és munkatársi kapcsolatok, melynek a közösség látta kárát!
Megérte?

 

 

              

Névnapok

Ma 2018. április 19., csütörtök, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner