Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Tanszergyűjtés a rászoruló családoknak!

Sok család él településeinken, akikre óriási terhet ró a szeptemberi iskolakezdés. Támogatásukra a Magyar Polgári Párt Hargita Megyei Szervezete gyűjtést szervez. Kérjük, segítsen, hogy segíteni tudjunk. Az adományként történő felajánlásukat iskolai/óvodai felszerelések vásárlására kérjük (pl.:tolltartó, füzet, ceruza, toll, iskolatáska, tornacipő stb.).

A gyűjtés a 2013-2014-es tanévkezdésig tart, egységes szlogennel: "Kérjük, segítsen az iskolakezdésben!". Az összegyűlt adományok kiosztása a tanintézmények közreműködésével valósul meg. A székelykeresztúri szervezet a felajánlást az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre, valamint a 0743579502, 0745816406 tel. számokra várja.

Magyar Polgári Párt,

Székelykeresztúri szervezete

 
A Magyar Polgári Párt július 31-i elnökségi ülése kapcsán

Július 31-én, Székelyudvarhelyen bővített elnökségi ülést tartott a Magyar Polgári Párt. Az elnökségi tagok mellett meghívást kaptak a párt székelyföldi területi elnökei is (Kulcsár-Terza József, Kovászna; Salamon Zoltán, Hargita illetve Vass Imre, megbízott Maros megyei elnök).

Biró Zsolt pártelnök beszámolt az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélésről, politikai tájékoztatása során kitért a hazai belpolitikai élet meghatározó eseményeinek elemzésére, illetve a közelmúltban tett Máramaros és Hunyad megyei látogatásainak tapasztalatairól ejtett szót. Elhangzott: az MPP elnöksége két síkon dolgoz ki rövid és középtávú cselekvési tervet. Egyrészt a pártépítés terén; másrészt a nemzeti minimum mentén történő egyeztetések érdekében. Elhatározták, a Magyar Polgári Párt létrehoz egy testületet, melynek feladata a közigazgatási és régióátszervezéssel kapcsolatos tervek egyeztetése a másik két magyar párttal, illetve egy közös cselekvési ütemterv elkészítése. A pártelnök javaslatára ezen testület tagjai első sorban az Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságában helyet foglaló polgári párti tisztségviselők lennének. A szeptember második felére körvonalazódó közös autonómiatüntetés kapcsán a Magyar Polgári Párt maximális mozgósítást vállal, ennek felelősei a székelyföldi megyei szervezetek elnökei, illetve a párt helyi szervezeteinek elnökei.

Bővebben...
 
Választási regisztráció témakörben

A Magyar Polgári Párt Országos Elnöksége a Magyarországon 2013. augusztus 1.-én induló választási regisztrációs folyamat kapcsán fontosnak tartja felhívni a közvélemény figyelmét annak jelentőségére.

A kettős állampolgárság intézményének kiterjesztését követően jövőre először fordulhat elő, hogy az elszakított nemzetrészek magyarjai közvetlenül is véleményt nyilváníthatnak, kifejezhetik akaratukat a magyarság közös sorsának alakításában. A Magyar Polgári Párt felkér minden magyar állampolgársággal rendelkező erdélyi lakost, hogy éljen a lehetőséggel, regisztráljon, hogy jövőre a magyar történelemben egyedülálló módon első alkalommal részt vehessen Magyarország jövőjének alakításában.

A Magyar Polgári Párt irodái mellett működő Állampolgársági Irodák, de a párt helyi fiókszervezeti is minden információval igyekeznek segíteni a regisztráció sikeres lebonyolítását.

Székelyudvarhely, 2013. július 31.

A Magyar Polgári Párt elnöksége

 
Románia közigazgatási és regionális átszervezés kapcsán

A Magyar Polgári Párt Országos Elnöksége elítél minden olyan erőszakos asszimilációra irányuló régióátszervezési tervet, melyet a helyi közösség megkérdezése nélkül próbálnak végrehajtani. Erre kötelezik az országot nemzetközi kötelezettségvállalásai, ezért hangsúlyozzuk ismételten, hogy a régióátszervezés nem lehet Románia belügye. A helyi közösség véleménynyilvánító népszavazáson történő megkérdezését ugyanakkor nem csak a nemzetközi szerződések írják elő, hanem a társadalmi béke fenntartása szempontjából is elengedhetetlen. Amennyiben ezen demokratikus elveket mellőzve, erőszakosan, a közösség akarata ellenére próbálnák átvinni a közigazgatási reformot Székelyföld népe megvédi jogait! Így volt ez a történelem során a legnehezebb időkben és nem lesz ez másként most sem! Mindezeket figyelembe véve felszólítjuk Románia Kormányát, ne keltsen polgárháborús hangulatot, ne hangolja egymás ellen nemzetiségi alapon a békésen együtt élő közösségeket, mert a régiósítási folyamat ésszerű végrehajtása éppúgy érdeke minden romániai lakosnak, ahogyan Székelyföld autonómiája is minden itt élő polgár érdekét szolgálja.

Székelyudvarhely, 2013. július 31.

A Magyar Polgári Párt elnöksége

 
MPP: felszólítjuk Románia kormányát, ne keltsen polgárháborús hangulatot!

Az Magyar Polgári Párt (MPP) elnöksége határozatban ítélt el minden olyan erőszakos asszimilációra irányuló régióátszer- vezési tervet, amelyet a helyi közösség megkérdezése nélkül próbálnak végrehajtani – derült ki a párt sajtóközleményéből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

Bővebben...
 
Elítéli az erőszakos asszimilációra irányuló romániai régiósítást az MPP

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) elnöksége határozatban ítélt el minden olyan erőszakos asszimilációra irányuló régióátszervezési tervet, amelyet a helyi közösség megkérdezése nélkül próbálnak végrehajtani – derült ki a párt sajtóközleményéből, amelyet csütörtökön juttatott el az MTI-hez.

A dokumentum rámutat, hogy a helyi közösség véleménynyilvánító népszavazáson történő megkérdezését nemzetközi szerződések írják elő, így a régióátszervezés nem lehet Románia belügye.

„Amennyiben ezen demokratikus elveket mellőzve, erőszakosan, a közösség akarata ellenére próbálnák átvinni a közigazgatási reformot, Székelyföld népe megvédi jogait! (...) Felszólítjuk Románia kormányát, ne keltsen polgárháborús hangulatot, ne hangolja egymás ellen nemzetiségi alapon a békésen együtt élő közösségeket, mert a régiósítási folyamat ésszerű végrehajtása éppúgy érdeke minden romániai lakosnak, ahogyan Székelyföld autonómiája is minden itt élő polgár érdekét szolgálja" – olvasható az MPP elnökségének határozatában

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner