Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Szívvel, lélekkel - Dr. Papp Lajos előadása Székelykeresztúron

 
Sokba került a székelykeresztúriaknak Rafai

A keresztúri gazdasági helyzet lesújtó, a lakosságot a válság még jobban érintette, a szegénység most már nagyon sokakat a létminimum határára taszított. Nagyon kis, szinte nevetséges összegek kerültek a sport vagy a kultúra területére, de tellett egy méregdrága polgármesteri autóra, mellyel kapcsolatban így írt "egy csalódott keresztúri" az Udvarhelyi Híradó-ban:

"Egy évvel a polgármesteri választások után Székelykeresztúr. A kampányígéretekből még nincs jobb utunk, szökőkutunk, szebb főterünk, pormentes utcáink és még sorolhatnánk.. De van egy Hyundai polgármesteri autónk! Vajon miből? Már itt sem megfelelő a Logan? Pedig mennyi mindenre futotta volna még annak az árából! Hát igen, a gőg az nagy úr! Tisztelt polgármester úr! Jól érzi magát egy olyan autóban, amelynek az árát nemesebb célokra is lehetett volna fordítani? Az elődje nem volt ennyire igényes a négy mandátuma alatt, de Ön egy év alatt ezt is" kiérdemelte."

Bővebben...
 
Kiket képvisel a polgármester? Dr. Kövér László Székelykeresztúron

Nem csitul az RMDSZ ellenkampánya Erdélyben az MPP tiszteletbeli elnökének, Kövér Lászlónak a látogatása kapcsán. Kelemen Hunor RMDSZ elnök mondja: "Kövér Lászlónak nem lett volna szabad beavatkoznia a romániai önkormányzati választások kampányába". Valóban ? S akkor hogyan értelmezzük a Szabó Dezső-i mondást, miszerint "minden magyar felelős minden magyarért"? Meg az egységes Kárpát-medence-i magyar nemzetpolitikát? Máshol esik be, kedves barátaink. Az RMDSZ fő politikai partnerei és pénzügyi támogatói - a magyar szocik - nem szalonképesek Erdélyben, főleg nem kampány idején. Pedig emlékszünk még Ujhelyi István RMDSZ közeli fiatalokat eligazító és tanító erdélyi látogatására és Markó Béla és Gyurcsány Ferenc találkozójára az ellen-Tusványos táborban. Persze nem akar kimaradni a kórusból a keresztúri RMDSZ elnök sem, aki ugyancsak rosszallását fejezte ki a "budapesti vendég" látogatása miatt. Pedig minden keresztúri lakos polgármestereként ott kellett volna lennie a Nemzeti Összetartozás fájának az elültetésénél és üdvözölnie kellett volna a magas rangú vendéget, barátot.

Bővebben...
 
KÖZLEMÉNY

Győzelemre rendelt a nép, amelyiknek olyan fia van, akinek még a hamvaitól is félnek” – mondta beszédében Kövér László, az újratemetés fővédnöke

 

A Magyar Polgári Párt székelykeresztúri szervezete, mint a magyarság értékeit védő politikai szervezet felszólítja a székelykeresztúri RMDSZ elnökét, Rafai Emil urat, aki egyben az Udvarhelyszéki RMDSZ széki alelnöke, hogy határolódjon el a Nyírő Jószef hamvainak eltemetése körül kialakult botránytól. Felkérjük, hogy fogalmazzon meg egy véleményt a több, mint egy hónapja húzódó, feszültségeket szító, közösségeket megosztó eseménysorozattal kapcsolatosan, melynek záró momentuma egy olyan, formailag hibás engedély kibocsátása volt, mely megakadályozta a székely apostol újratemetést.

Bővebben...
 
CÉLKITŰZÉSEINK

Új pályára a Várost!

VÁROSFEJLESZTÉSI JAVASLATAINK
2012-2016

1.  a helyi vállalkozások támogatása (arculatépítés, kiállítások, vállalkozói klub létrehozása, stb., versenyképességük növelése, új munkahelyek kialakítása céljából), új beruházások idevonzása adókedvezményekkel, terület felajánlásával. Előkészített és versenyképes gazdasági környezet kialakítása, 200 új munkahely létesítése.

2.  megélhetési költségek csökkentése:
- víz-, csatorna-, szemétdíjak keresztúri lehetőségekhez való igazítása, távfűtés díjának csökkentése;
- a 10%-os adókedvezmény visszaállítása;

Bővebben...
 
ÍGY LÁTNAK MINKET A XXI. SZÁZADBÓL

A következő cikk a kolozsvári kiadású ERDÉLYI GAZDA poltikamentes lapban jelent meg (20. évfolyam 2012/5. szám, május, 1. oldal) "Beáll a Rend?" cimmel. A cikk írója Sebestyén Katalin.

    ""Amilyen a gazda, olyan a bora!" olvasom az egyik krasznai kistermelő borának cimkéjén az elmúlt napokban, vagy "amilyen a gazda portája, olyan a gazda" általánosíthatnám a szállóigét, ha nem lenne igazabb a fordított sorrend. Évek óta várakozom, hogy hátha valami pozitív elmozduás történik az alant jelzett témában, de sajnálatomra mind ijesztőbb, siralmasabb látványt nyújt Székelykeresztúr keleti bejátara, ahol több hektáron gyomtenyészet működik a kommunizmusból örökölt, mára szedetté vedlett üvegházakban. Csakhogy anno még színvonalas termesztés folyt bennük, viszont az is igaz, hogy akkor nem számított, hogy egy gazdasági befektetés mennyi veszteséget okoz az államnak. Szinte azt is képzelheti az erre látogató idegen, hogy valami biológiai fegyver előállítását rejtik a lógó fóliák, vagy netán pontosan az ellentétje történik - Európában rég elfelejtett gyomok génbanki termesztése.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

8. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner