Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Autonómiatüntetést kezdeményez az MPP

A jövő év első hónapjaiban megtartandó nagyszabású autonómiatüntetés megszervezését kezdeményezi a Magyar Polgári Párt (MPP) – jelentette ki szerdai marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján Biró Zsolt, a párt elnöke.

Biró Zsolt úgy vélte, olyan tömegmegmozdulást kellene szervezni, amelyen az erdélyi magyar pártok és politikai szervezetek közösen üzenik meg a bukaresti kormányzatnak, hogy az ország közigazgatási átszervezése csakis Székelyföld területi egységének a megőrzésével, a székelyföldi régió kialakításával lehetséges. Biró Zsolt szerint a tüntetést a pártok fölött álló Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT) kellene megszerveznie legkésőbb márciusban.

MTI

 
A Magyar Polgári Párt Hargita megyei szervezetének közleménye

A tények a polgáriakat igazozolták, a megosztottságunk a többséget erősíti. Ha a Magyar Polgári Párt is részt vesz a parlamenti választásokon, eleget tesz ugyan az egyik követelménynek, azonban bizonyítottan az erdélyi magyarság erős parlamenti képviseletébe kerül, az RMDSZ 5% alatt marad.

Bővebben...
 
Közlemény

A Magyar Polgári Párt, mint alternatíva jelent meg az erdélyi magyarság politikai palettáján az új lehetőségek jegyében a választás szabadságát hirdetve. A jobboldali eszmék, a polgári értékek, a magyarságtudat, nemzet, erdélyiség, család, keresztény gondolkodás, hagyományápolás, autonómia kivívása mentén akar dolgozni, a közösségünk érdekében.

Bővebben...
 

 
"Az összmagyar akarat az egységben teljesedhet ki"

Nemzetünk akkor lehet tiszteletben tartott, megkerülhetetlen tényező, ha erőt, egységes akaratot tud megfogalmazni és felmutatni a külvilág felé. Szabadságszerető nép vagyunk, nem tudjuk elviselni a kényszert, nem tudjuk elviselni az igazságtalanságot. Nekünk, erdélyi magyaroknak nem kell másé, csak az, ami a miénk.

Bővebben...
 
Nyílt levél

Megdöbbenve és csalódottan, de határozott szándékkal fordulok e levelemben minden jó érzelmű, nemzetét nem elárulni szándékozó polgártársamhoz.

Az utóbbi időszak erdélyi politikai eseményei mindannyiunkat több esetben is gondolkodásra, felelősségteljes mérlegelésre késztettek. Most a választások előtt is ezt kell tenünk: nemzeti öntudattal, következetességgel kell megfogalmaznunk elveinket, hiszen a Magyar Polgári Párt volt az első hivatalosan bejegyzett tömörülés akiben a másképpen vagy bátrabban gondolkodó magyarok megbíztak, hitelt előlegeztek meg, azért, hogy a szilárd magyar identitásunk záloga, az autonómia kiharcolása jó kezekbe legyen.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

6. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner