Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


SIC matrica

Kelendőek voltak a SIC feliratú, Székelyföld kontúrját ábrázoló öntapadós matricák a román újságírók körében. Az Magyar Polgári Párt véleménye szerint a régiókat nem erőszakosan kell kijelölni, hanem a helyi referendumok alkalmával kirajzolódó területeket kell adminisztratív jogkörrel felruházni.

Bővebben...
 
Az anyanyelv használata alapvető jogunk

A Magyar Polgári Párt közleménye, az újabb magyarellenes provokáció kapcsán
A Magyar Polgári Párt felháborodással értesült a Szociál-Liberális pártszövetség (USL) legújabb magyarellenes provokációjáról, melynek értelmében kormánypárti képviselők a diszkriminatív szlovákiai nyelvtörvényhez hasonló kezdeményezéssel állnak elő és büntetni kívánnák azon személyeket, akik nem csak a közintézményekben, de más nyilvános helyen is, nem román nyelven szólalnak meg.  Szintén szlovák minta alapján megvonnák a román állampolgárságot azoktól, akik magyar állampolgárságot kértek.

Bővebben...
 
Polgári Klub Kártya

A kolozsvári Magyar Polgári Párt Gazdasági és Vidékfejlesztési Szakosztálya kezdeményezésére elindult a Polgári Klub.

Bővebben...
 
Hamar lehullott a lepel a Magyar Szocialista Párt „nemzetstratégiájáról”

Miközben Mesterházy Attila lázas igyekezettel a határon túli magyar közösségek szavazataira hajt és Kolozsváron tart kihelyezett frakcióülést, addig otthon Szanyi Tibor, pártja „megmondó-embere”, salaknak, boldog-boldogtalannak, retyerutyáknak nevezi az erdélyi magyar embereket.

Bővebben...
 
Közlemény

Önrendelkezési igényünket annak tudatában követeljük, hogy Székelyföld autonómiája nem sérti Románia területi integritását és nemzeti szuverenitását. Szüksége van az erdélyi magyarságnak ebben a gyorsan változó világban a társadalomban elfoglalt helyét és szerepét megőrző jövőkép meghatározására, amire céltudatosan kell felhasználnunk a rendelkezésünkre álló forrásokat és lehetőségeket. A közös fellépés és cselekvés ereje az, ami egyértelművé teszi Románia kormánya számára, hogy az ország közigazgatási átszervezése csakis Székelyföld területi egységének megőrzésével, a székelyföldi régió kialakításával lehetséges. Az erdélyi magyarság képes felelősségteljesen gondolkodni, tudatában van Székelyföld egy nagyobb régióba való beolvasztásának következményeivel. A megyei szervezet mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy ennek a napnak az üzenete eljusson mindenkihez. Meg kell mutatnunk, hogy minden politikai párt, szövetség, szervezet, egyházaink össze tudunk zárni közös ügyünkért március 10.-én, Marosvásárhelyen, a Székely Szabadság Napján. A magam és a megyei szervezet nevében arra kérek minden jó érzésű embert, legyen az magyar, román, vagy bármilyen nemzetiségű, aki hisz az autonómia által biztosított lehetőségekben, hogy csatlakozzon a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez.

Magyar Polgári Párt Hargita Megyei Szervezete
Salamon Zoltán, megyei elnök   
                          
Csíkszereda, 2013 február 8

 
Az MPP önállóságának megtartását kéri a párt vezetőinek egy csoportja – Nyilatkozat

Az elmúlt időszak történései tükrében és majd negyedszázaddal a sorsfordító 1989-es események után, aggodalommal figyelve és megértve az erdélyi magyar sorstársaink társadalmi és közösségi helyzetét, valamint elvárásait, alulírottak szükségesnek látjuk az erdélyi magyar közvéleményhez fordulni.

A Magyar Polgári Párt programjában és célkitűzéseiben található, erdélyi magyar többpártrendszerűség, a választás szabadságának kivívása önkormányzati és a parlamenti szinten, az erdélyi magyar társadalmon belüli valós rendszerváltás igénye, megalakulásunkkor mindannyiunk közös reménye volt.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner