Ajánlott linkek

Az MPP központi weboldala
www.polgaripart.ro

Magyar Nemzet
www.mno.hu

HírTV
www.hirtv.hu

FIDESZ Magyar Polgári Szövetség
www.fidesz.hu

Tagfelvétel

Árfolyam

BNR
RON 
2018-05-21
EUR 4.6228
100 HUF 1.4487
USD 3.9370


Kövér László: „küzdelemmel jár a jogainkért való kiállás"

Orbán Balázsra, a „legnagyobb székelyre", a város egykori parlamenti képviselőjére emlékeztek és kitűzték a székely zászlót a Berettyóújfaluban.

A városházán szervezett ünnepségen Kövér László házelnök tartott előadást. A résztvevőket – köztük Biró Zsoltot, a Magyar Polgári Párt elnökét, valamint Székelylengyelfava küldöttségét – Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntötte. Az MPP elnökét Salamon Zoltán Hargita megyei és Kulcsár-Terza József Kovászna megyei elnök kísérte el a rendezvényre, melyen Székelyföld avatott tudósára emlékeztek. Orbán Balázs 1881-től haláláig Berettyóújfalu képviselője volt.

Bővebben...
 
Írjuk alá minél többen a Románia kormányához címzett beadványt!

A Székely Szabadság Napján megtartott autonómiatüntetést követően beadvánnyal fordultunk Románia Kormányához. Ennek első mondata így szolt: „Ma 2013. március 10.-én, a marosvásárhelyi Postaréten, a Székely Nemzetgyűlések hagyományainak folytatásaként összegyűlt székelyek, valamint a velük szolidaritást vállaló erdélyi magyar közösségek képviselői kinyilvánítjuk: igényeljük Székelyföld területi autonómiáját!"

Bővebben...
 
Tízezrek tüntettek a székely autonómiáért Marosvásárhelyen

Nemzetpolitikai kérdésekről egyeztetett Semjén Zsolt kormányfő-helyettes és Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke

A Március 15.-i Nemzeti Ünnep alkalmával székelyföldi látogatáson tartózkodó magyar miniszterelnök-helyettes a Magyar Polgári Párt küldöttségével találkozott a sepsiszentgyörgyi ünnepi rendezvényeket követően. A megbeszélésre Kulcsár-Terza József, Kovászna megyei elnök és Gazda Zoltán, a Sepsiszéki Székely Tanács elnöke kísérte el az MPP elnökét.

Bővebben...
 
Otthon vagyunk!

A Magyar Polgári Párt köszönetet mond mindenkinek, aki részt vett a március 10.-i autonómiatüntetésen.

Külön köszönet illeti ugyanakkor a szervezőket és a mozgósításban részt vállaló szervezeteket egyaránt. A rendfenntartók tették dolgukat, és pozitív előjellel kell említenünk a marosvásárhelyi román nemzetiségű lakosok viszonyulását is. Mindezeket összegezve bizonyságot nyert, hogy közösségünk le akarja rázni a „Fekete Március" szellemét.

„Nem félünk!" kiáltotta a tömeg és a Székely Szabadság napja bizonyította, hogy a félelem a múlté, és ezzel egy időben a „letűnt idők" rémével ijesztgető politikusok ideje is a múlté lesz. Nincs szükség olyanokra, akik a közösség akaratával mennek szembe. Nincs szükség lejárt szavatosságú vezetőkre.

Bővebben...
 
Beadvány Románia kormányához a Székely Szabadság Napján

 

Ma, 2013. március 10.-én, a marosvásárhelyi Postaréten, a Székely Nemzetgyűlések hagyományainak folytatásaként összegyűlt székelyek, valamint a velük szolidaritást vállaló erdélyi magyar közösségek képviselői kinyilvánítjuk: igényeljük Székelyföld területi autonómiáját!

Székelyföld területi autonómiája azt jelenti, hogy történelmi szülőföldjén a székely-magyar többségi kollektivitás joga és tényleges képessége saját felelősségére és saját érdekében átvenni a közérdekű problémák jelentős részének megoldását, a szubszidiaritás elvének megfelelően. Az autonóm régió az állam és a kollektivitás között elhelyezkedő választott testülettel rendelkezik, az önigazgatás hatásköreit gyakorolja, illetve államhatósági jogosítványokkal is bír.

Bővebben...
 
Biró Zsolt: addig fogunk tüntetni, míg eredményesek nem leszünk!

Sikertörténet lehet a székely szabadság napja, mert a tüntetéseket addig folytatjuk, míg eredményesek nem leszünk – állítja a Magyar Polgári Párt elnöke. Biró Zsolt a Duna Televízió székelyföldi stúdiójban arról is beszélt, hogy a Marosvásárhelyre meghirdetett autonómia-tüntetés szervezői minden szükséges előkészületet megtettek annak érdekében, hogy a megmozdulás békés jellegét senki és semmi ne zavarhassa meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 9

 

              

Névnapok

Ma 2018. május 22., kedd, Júlia és Rita napja van. Holnap Dezső napja lesz.

Szavazások

Ajánlott Naplók

izsakbalazsblog
orbanviktor
erdelyipolgarkoverlaszlo_banner